PUBLICITAT

Les estacions obren a partir d’avui només pels residents

Era d’esperar i, finalment, el cap de Govern, Xavier Espot, va anunciar dijous que des d’avui i fins al dia 9 les estacions d’esquí del país obriran només per a residents i nacionals. Una excel·lent notícia pels amants de la neu que ja començaven a pensar que enguany no hi hauria temporada. 

La decisió, segons Espot, respon al missatge que el Govern va traslladar a França fa unes setmanes respecte a la seva voluntat d’obrir progressivament, de manera limitada i condicionada a la situació epidemiològica, tant al Principat com als Estats veïns. Cal recordar que Andorra va decidir no obrir les estacions, precisament, per lleialtat a França i a la majoria de països europeus, tenint més present els acords polítics esdevenidors i el suport imprescindible de l’Estat gal pel seu èxit que no pas les ganes d’esquiar de la població. De moment, però, França no s’ha pronunciat i Andorra ha decidit fer-ho encara que sigui a mitges perquè els aficionats del país tinguin una via d’escapament mentre la tan desitjada normalitat no acaba d’arribar. 

Ara bé, Espot, que també va parlar en nom d’Ski Andorra, va alertar que el 9 de gener no és una data tancada i està condicionada a la permissivitat dels turistes d’esquiar en territori andorrà (ara mateix un fet prohibit a França si posteriorment no es vol restar en quarantena) i a l’arribada de més turistes per la frontera hispanoandorrana. 

Amb tot, el cap de Govern va recordar que perquè tot esdevingui com desitgem la situació sanitària a Andorra no s’ha de descontrolar i cal seguir mantenint les precaucions i la normativa de seguretat vigents. Això sí, com a mínim  podrem respirar una mica d’aire pur a les nostres muntanyes com mai abans les hem vist en plena temporada d’hivern i desitjar que el 2021 sigui molt millor que l’any que ja forma part del passat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT