PUBLICITAT

Una broma de mal gust per part de la Generalitat

Aquest dimarts ens vam anar a dormir amb la incredulitat que havien desprès les paraules del conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, de la Generalitat de Catalunya quan sense titubejar van afirmar que el Govern d’Andorra no havia entès bé les condicions d’assimilar el Principat a l’Alt Urgell i que l’arribada de turistes al país no estava permesa. «[L’assimilació] no es va prendre perquè les famílies puguin anar de vacances a Andorra, sinó per la realitat fronterera i pels vincles importants que hi ha entre la comarca i el país», va etzibar Budó. El cert, però, és que tant ella en una roda de premsa en directe com el conseller Damià Calvet en la seva visita al Principat la setmana passada no van dir això, sinó que qualsevol català podria venir a Andorra si era per visitar un familiar o gent propera, o bé tenia una reserva d’hotel. Un anunci que, evidentment, el sector hoteler va rebre de bon grat i arran del qual va començar a treure els seus treballadors dels ERTOs en els quals estan immersos des de fa ja massa temps mentre somiaven en unes festes plenes de turistes. Ara tot plegat sembla una broma de molt mal gust per part de la Generalitat.

Per acabar de tirar més llenya al foc, el Partit Socialdemòcrata (PS) va enviar un comunicat en què lamentava «la precipitació i la gestió erràtica de les relacions internacionals per part del Govern» i assegurava que «els nervis i la inexperiència del govern de dretes es transformen en errors significatius i missatges que generen confusió».

Malgrat tot, el ministre Portaveu, Eric Jover, ahir no va tenir més remei que reconèixer que es continua treballant amb Catalunya per evitar nous «malentesos» i perquè tan aviat com sigui possible els catalans puguin venir al país sense restriccions. Mentrestant, totes les esperances es dipositen en els turistes francesos. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT