PUBLICITAT

El Govern anuncia, per fi, la data d’obertura de les pistes

D’entre totes les notícies que vam rebre ahir, sens dubte, una de les més positives és la possible data d’obertura de les estacions d’esquí. El cap de Govern, Xavier Espot, va anunciar, després de la seva trobada virtual amb el primer ministre francès, Jean Castex, que el 2 de gener els amants de l’esquí tindran l’oportunitat de tornar als camps de neu, sempre que les condicions epidemiològiques ho permetin. No obstant això, és un primer pas, i molt positiu, si recordem la galleda d’aigua freda que van suposar les declaracions del mateix Espot fa unes setmanes en què lamentava haver de mantenir tancades les estacions del país per salut, però també per lleialtat, precisament, al país veí del nord. Castex, per la seva banda, no va precisar cap data per a l’obertura de les estacions franceses, si bé li va assegurar al cap de Govern que estan valorant totes les possibilitats. Amb tot, Espot no va defugir de la realitat i va admetre que el dia 2 està subjecte al nostre comportament durant les festes de Nadal i a l’evolució internacional del virus, que ja ha presentat una preocupant soca al Regne Unit. 

En la reunió amb el primer ministre gal també es va produir la segona notícia positiva de la jornada quan es va parlar dels plans de vacunació. Fa uns 15 dies la Unió Europea (UE) anunciava que començaria a vacunar a partir del pròxim diumenge, 27. Andorra, per la seva dependència de subministrament, tenia previst fer-ho durant les primeres setmanes del 2021, però ahir Espot va preveure que «ho farem pràcticament al mateix temps» que els països veïns i és molt possible que abans que acabi l’any tinguem ja les primeres persones vacunades contra la Covid-19 al Principat. 

L’únic dubte que queda per resoldre, doncs, és de la mobilitat real que podran tenir els turistes catalans, ja que l’Executiu encara no ha rebut una resposta oficial per part de la Generalitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT