PUBLICITAT

El Forfet Natura i el perill de privatitzar camins públics

La minoria laurediana, encapçalada per Cerni Cairat, tem que el Forfet Natura es converteixi en un «precedent perillós» quant a la privatització d’espais públics, ja que cal recordar que Camprabassa, l’empresa gestora de Naturlandia que ha acordat la creació del passi amb Ski Andorra, no té els drets d’explotació dels camins comunals, als quals s’esquia a la parròquia de Sant Julià. El Forfet Natura es va idear amb la voluntat de garantir la seguretat i la bona convivència entre els esquiadors d’alpí i els esportistes alternatius a les estacions. Sens dubte, una mesura totalment necessària després de les diverses problemàtiques que han anat sorgint en els darrers anys. Ara bé, per Desperta Laurèdia, el cas de la Rabassa és diferent de la resta del país pel fet que allà la relació entre els practicants d’esquí nòrdic amb els esquiadors de muntanya és «bona» i, segons Cairat, els conflictes que se’n puguin derivar són únicament puntuals. 

Així mateix, i malgrat que en la presentació del forfet s’assegurés que no hi havia un afany recaptatori al darrere, sinó que només es pretenia cobrir les despeses dels serveis que utilitzen tots els esportistes, Desperta Laurèdia creu que el cost de 150 euros anuals, a més de ser evidentment recaptatori, és «desproporcionat» i «abusiu», en un moment en què la crisi sanitària derivada del coronavirus està fent més estralls en la població. Una prova més per Cairat, que manté que l’objectiu final és acabar privatitzant la Rabassa i que ja ha demanat explicacions oficials al cònsol major, Josep Majoral, en el Consell de Comú que se celebra aquest matí.

Caldrà veure, doncs, com respon Majoral al respecte i si aconsegueix esvair els dubtes que planteja la minoria, però que també han estat al centre del debat dels darrers dies entre els amants de les activitats de neu a la Rabassa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT