PUBLICITAT

L’obertura amb l’Arieja i els Pirineus Orientals, un traç de llum

Després de la patacada que va suposar l’anunci del cap de Govern, Xavier Espot, sobre l’obertura sense data de les estacions d’esquí aquest dijous, ahir el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va comunicar que es recupera la mobilitat entre els residents del Principat i els ciutadans dels departaments francesos de l’Arieja i els Pirineus Orientals. Sens dubte, una excel·lent notícia, probablement, la millor dels darrers dies, ja que tal com va reconèixer el ministre ens aporta «una mica de llum en la situació complicada que estem vivint». Així, Andorra s’inclou en aquesta regió sanitària  francesa, de la mateixa manera que ho pretén fer a l’Alt Urgell. L’acord amb la banda catalana, però, sembla que no acaba d’arribar, ja que tot el que va poder dir Benazet al respecte és que es continua en converses constants amb la Generalitat, sense novetats. 

L’obertura amb l’Arieja i els Pirineus Orientals també suposa el precedent a l’obertura general prevista al país gal pel pròxim dia 15. En aquests moments les autoritats franceses no permeten la mobilitat més enllà de 20 quilòmetres del lloc de residència, amb algunes excepcions com, per exemple, els desplaçaments per anar a comprar. Per tant, Benazet va recalcar que l’excepció que es fa amb Andorra és, precisament, per aquest motiu, tot i que la possibilitat de pernoctar a l’altre territori no està especificada i podria produir-se. 

Sigui com sigui, el que és evident és que a partir d’avui podríem començar a rebre els primers turistes, un fet que de ben segur notaran (i celebraran) molt especialment al Pas de la Casa, on ja treballen de valent en els protocols i estan enllestint la reobertura dels comerços. L’únic que haurem d’evitar  són les aglomeracions i que tothom respecti l’ús de mascareta per tal que aquest salt endavant no suposi un nou pas enrere. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT