PUBLICITAT

Grandvalira amplia l’oferta d’habitatge en l’any més incert

Se suposa que d’aquí a 11 dies les estacions d’esquí donaran el tret de sortida a la temporada més atípica que es recorda. Deixant de banda la manca de neu i els problemes meteorològics sense solució humana, els dominis esquiables se centren aquests dies en superar tots els obstacles que genera la incertesa de l’avenç de la Covid-19. Els turistes catalans no podran venir fins a quatre dies abans de Nadal, això ja ho sap tothom, però per a Grandvalira no és excusa per engegar una planificació empresarial ferma amb la vista posada a llarg termini i amb la fe dipositada en una temporada completa (quant a dies esquiables es refereix). Per aquest motiu, Ensisa ha decidit ampliar la seva oferta d’habitatges als temporers per evitar vells problemes coneguts, com l’ocupació de pisos per més persones de les permeses, malgrat saber que enguany es contractaran menys treballadors que mai. A més, la societat canillenca canvia el seu hotel habitual per un de més gran, que s’afegirà als edificis llogats per Saetde i que en total donaran cabuda a una mica més de 400 persones. Ara bé, les contractacions, tant a Grandvalira com a Vallnord-Pal Arinsal, estan temporalment aturades i a l’espera de les noves decisions dels governs veïns. 

Però, com dèiem, aquest hivern hi ha el problema afegit de la meteorologia, que ha deixat una tardor sense neu i sense esperança de tenir-la en dues setmanes. Tant és així, que el mes passat l’estació de la Massana ja va renunciar al seu pla inicial d’obertura per aquest dissabte posposant-lo per un dia 4 que avui mateix encara genera molts dubtes. 

Sigui com sigui, i més enllà de la incertesa de la crisi sanitària, les estacions no poden defallir en la seva voluntat d’oferir un hivern inoblidable en un 2020 per oblidar, com a mínim, per a la gent del país que no té cap més via d’escapament que l’esquí.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT