PUBLICITAT

Correspon al personal de l’escola fer els tests anti-Covid?

Des d’avui i fins al pròxim dia 13 de novembre, unes 5.800 persones estan «cridades a participar» al cribratge sectorial que el Ministeri de Salut proposa pel sector del comerç. Una crida que, sens dubte, servirà per reforçar la seguretat d’aquests treballadors, ja que són els més exposats al virus pel seu inevitable contacte amb la resta de ciutadans. A més, en un intent de frenar la propagació de la Covid-19 al país, la voluntat del Govern també és arribar als treballadors de la construcció, a les ludoteques, al personal d’atenció primària i al no sanitari de les residències per a la gent gran, així com als agents de circulació comunals.

Més controvèrsia pot generar el cribratge a les escoles que es vol fer durant l’hivern. Tal com va reconèixer el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, la realització de les proves anirà a càrrec del mateix personal dels centres, una adjudicació que des de Catalunya es va rebutjar amb l’argument que no es tenia la formació i ahir la Generalitat es va veure obligada a retirar. En aquest cas, el govern veí pretenia, amb l’objectiu de descongestionar l’atenció primària, que els i les mestres fossin els encarregats de vigilar les automostres de PCR que es feien els alumnes als instituts. Tot i que el Departament de Salut va assegurar que es tractava de tests molt senzills, els professors van considerar que era una tasca que no els corresponia a ells i tots els seus sindicats la van refusar des del primer moment. Finalment, la Generalitat va decidir que es destinarà a totes les escoles personal sanitari voluntari d’ONG (no necessàriament metges o infermeres) els dies que s’hagin de fer les proves.

Caldrà veure què opina el professorat andorrà i si s’hi nega en rotund com els seus col·legues catalans o, per contra, s’adhereixen a la petició de Salut i entre classe i classe accedeixen a fer PCRs als seus alumnes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT