PUBLICITAT

La Covid-19 no atura el ple en el pont del Pilar

Ocupació hotelera fregant el 100%, carrers plens i cues de fins a cinc quilòmetres per entrar al Principat. Podrien ser les xifres del pont del Pilar de l’any passat, però són les d’enguany. Com si, entremig, no hi hagués una pandèmia mundial. 

Tot i les constants advertències de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i dels diferents governs i ministeris de sanitat, sembla que el coronavirus no frena les ganes de viatjar i sortir del niu dels milers de ciutadans que continuen movent-se lliure i tranquil·lament pels seus territoris veïns. Una dada molt positiva per a l’economia, sens dubte, però no tant per a la salut de les persones. De fet, la setmana passada cloïa amb l’amenaça d’un possible nou confinament per part del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, justament el mateix dia en què el govern espanyol declarava l’estat d’alarma a la Comunitat de Madrid, fets que evidencien que la situació no està, ni de lluny, controlada. 

Tot i això, l’arribada de turistes a Andorra no cessa i durant aquests tres dies de pont hem pogut veure com el país s’ha omplert de visitants, tant als eixos comercials centrals com a la resta d’indrets turístics i naturals, serveixin d’exemple els 20 minuts de cua per fer-se una foto al Roc del Quer.

Amb tot, el que més ha sorprès als milers de turistes no han estat les immenses cues arreu, sinó el tancament dels bars. Molts admetien estar sorpresos per la decisió del Govern i no entendre-la massa, tenint en compte que els restaurants sí que ofereixen els seus serveis amb tota la normalitat que permet la Covid-19. Tot i això, la majoria va reconèixer que la mesura no els suposava «cap problema», més enllà d’haver de prendre el cafè i l’entrepà al carrer, i afirmava que la sensació als hotels en els quals s’allotjaven era de «total seguretat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT