PUBLICITAT

Les mesures es prorroguen. Quelcom no va bé

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, informava ahir que les mesures extraordinàries preses fa 15 dies per intentar frenar la Covid-19 es prorroguen una setmana més. Un indicatiu que quelcom no acaba d’anar del tot bé, ja que l’objectiu inicial del Govern era que tinguessin una vigència de només dues setmanes. La idea era que transcorregut aquest període, la taxa de reproducció del virus anés a la baixa –per sota d’1– i les restriccions s’anessin aixecant. Però sembla que més aviat passa el contrari i la Covid-19 continua fent acte de presència en les nostres vides i en la nostra economia. Tant és així que el mateix Benazet va admetre que l’Executiu està estudiant com donar un cop de mà als bars i restaurants que són, precisament, els més afectats per aquestes mesures. De moment, però, i després de decretar la prohibició de més de dues persones per taula als bars i de cinc als restaurants, l’únic ajut que rebrà el sector per part de l’Administració és la realització d’una prova diagnòstica.

Així mateix, el titular de Salut va anunciar que hi ha 38 aules amb diferents tipus d’aïllament. Una altra mala notícia per partida doble: d’una banda, per la salut dels nostres infants i, de l’altra, per la seva educació, ja que la majoria (32) estan en aïllament total. A més, hi ha unes altres 14 aules sota vigilància passiva.

Per si no fos prou, també es van detectar 11 positius a Salita. Tot i que Benazet va assegurar que els casos són molt lleus, és evident que el virus ha tornat a entrar en les residències de la gent gran i potser s’haurien de tornar a extremar les normes de seguretat en tots els centres. 

Finalment, es van confirmar 60 positius més que en sumen ja 2.110 des de l’inici de la pandèmia. Tot plegat fa que, a més de prorrogar les mesures actuals, potser calafegir-ne de noves si no volem seguir allargant molt més en el temps les conseqüències econòmiques i socials de la Covid-19.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT