PUBLICITAT

Un reglament farà possible la producció ecològica

Els agricultors i ramaders que ho desitgin podran, a partir d’ara, certificar la seva producció ecològica. Això serà gràcies al reglament de producció ecològica, que es va presentar ahir.  Com es va explicar en roda de premsa, a partir d’ara serà possible que els productes andorrans disposin del segell que certifiqui la producció ecològica. A més, la normativa s’ha elaborat en base a la regulació comunitària, el que permetrà que aquests productes podran arribar també als països de la Unió Europea (UE). El fet que agricultors i ramaders puguin elaborar productes ecològics amb totes les garanties de qualitat és beneficiós per al sector, que d’aquesta manera pot veure incrementada la seva activitat i, així doncs, també els seus ingressos. 
Els productes de proximitat són cada vegada més ben valorats pels consumidors, que també es veuen beneficiats per la nova normativa, ja que es deixa clar quines característiques han de tenir necessàriament. Mel, vins o ous són alguns dels productes que es podrien acollir a aquest segell, i que s’hauran de produir amb pràctiques respectuoses amb el medi ambient i amb un ús racional de l’aigua. Els càlculs del ministeri són que en un parell d’anys ja podria haver al mercat productes amb aquest segell de producció ecològica. En aquest sentit, també  es preveuen ajudes, tant directes com indirectes, perquè els agricultors i ramaders puguin fer front als costos que els pot suposar aquesta conversió, una cosa que també és positiva.  De moment, sembla que ja hi ha interès d’alguns productors per obtenir el certificat,  el que posa de manifest que el reglament omple el buit regulatori existent fins ara. El sector primari del nostre país ha de continuar gaudint amb el suport del conjunt de les administracions, ja que en cas contrari no està garantida la seva supervivència, motiu pel qual han de ser benvingudes iniciatives com la d’aquest reglament.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT