PUBLICITAT

Els casos positius continuen creixent imparablement

Els casos positius per coronavirus continuen creixent irremeiablement i de manera imparable. En només un cap de setmana la xifra d’actius s’ha incrementat en 46 persones, i ja n’hi ha 215. A més, el Govern també va informar que del cribratge a més de 300 integrants dels esports d’estiu d’Escaldes-Engordany el passat dissabte es va haver d’aïllar 19 monitors i vuit infants. Unes xifres que també podrien augmentar en els pròxims dies, ja que està previst que tots els que van donar negatiu es tornin a realitzar les proves a finals d’aquesta setmana. Tot plegat genera una confusió a responsables i nens i que nenes que, segons denuncien diversos pares i mares, no han rebut cap indicació oficial sobre com actuar. 

Arran del brot als esports d’estiu, l’Executiu també va anunciar ahir que, malgrat que el curs escolar arrencarà a partir del pròxim dia 9 amb les màximes garanties, les activitats extraescolars hauran de ser «més individualitzades», com a mínim, les primeres setmanes. L’objectiu és reduir tant com es pugui ell risc de contagi i aquesta és una mesura que ja s’ha anunciat en altres països de l’entorn. 

Amb tot, des del Govern demanen un «plus de responsabilitat», en paraules del ministre Portaveu, de cara al retorn a les escoles i va recordar que si el nen o nena està refredat, que es faci les proves i es quedi a casa. En cas que resulti positiu de coronavirus, es va recordar que els progenitors podran accedir a un permís retribuït equivalent al salari mínim per fer-se càrrecs dels fills en quarantena. Per contra, si els positius són els pares, s’hauran de demanar la baixa laboral. Així, doncs, el curs arrencarà més incert que mai, però amb la seguretat que passi el que passi hi haurà solucions i l’ajuda de l’Administració pública perquè el tràngol sigui el més suportable possible.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT