PUBLICITAT

El nombre de positius manté una tendència a l’alça

La xifra de positius per coronavirus manté la tendència a l’alça dels darrers dies. Ahir, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va anunciar que s’han detectat 38 nous casos i el nombre total des de l’inici de la crisi sanitària està a punt d’arribar als 1.100 (1.098 al dia d’ahir), amb 152 casos actius i tres persones hospitalitzades, una a l’UCI. Una xifra similar a la de la primera onada de contagis, amb la diferència que ara l’afectació és força menor. Segons Benazet, això es deu al fet que «la capacitat diagnòstica és molt més elevada, però el germen és el mateix». 

Sigui com sigui, les previsions apunten que aquesta serà l’evolució per als propers mesos i, fins i tot, podria empitjorar a partir de l’1 de setembre. Tal com va explicar el ministre, la tornada a l’escola i l’arribada al país dels nacionals i residents que actualment es troben de vacances a l’estranger provocarà «un increment» de positius. Tot i això, el màxim responsable de Salut va fer una crida a la calma perquè amb els mitjans tecnològics dels quals disposem actualment «ho podrem controlar». En aquest sentit, cal destacar que durant els primers 12 dies del mes que ve, la comunitat educativa es cribrarà amb la voluntat de tenir un inici de curs segur i còmode per a tots, ja que només hauran de dur mascareta i mantenir el distanciament social aquells que no es vulgui sotmetre a les proves. Unes proves que aniran a càrrec d’una quarantena de voluntaris, responsables del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, el Col·legi de Metges, el Col·legi d’Infermers i la Creu Roja. 

Així, doncs, amb l’objectiu que els pròxims mesos siguin el més suportable possible –sanitàriament parlant, i com un gest de solidaritat social–, des del ministeri es convida a personal, docents i alumnes a fer-se el test, mentre se seguiran cribrant els centres sociosanitaris i el centre penitenciari, on un dels carcellers aquest dilluns va resultar positiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT