PUBLICITAT

Una fallada de conseqüències imprevisibles

Funcionaris del centre penitenciari de la Comella denuncien una «fallada» del Ministeri de Salut a l’hora de detectar un cas positiu de coronavrius entre els carcellers. Una fallada que el seu màxim responsable, el ministre Joan Martínez Benazet, assumeix i atribueix a un «error humà». És cert que el Govern està fent una gran quantitat de proves i que hi pot haver alguna equivocació, però en el cas d’informar algú sobre si es positiu d’una pandèmia mundial no pot haver error possible. Així mateix ho va reconèixer el ministre, admetent que «no hauria d’haver passat» i que no és que el resultat fos erroni, sinó que la seva comunicació es va retardar per «motius tècnics». Sigui com sigui, el cert és que actualment hi ha 11 agents penitenciari de baixa amb les conseqüències que això suposa a la resta del personal, ja que representen el 20% de la plantilla. Aquesta situació ha fet ressorgir una antiga reivindicació en què els funcionaris reclamen més recursos, ja que a la Comella «gairebé sempre estem sota mínims». 

Així, dels sis dies festius dels quals disposen cada mes, mentre el company contagiat i els seus contactes estiguin de baixa, només en podran gaudir dos. Una reducció significativa que, a més, i segons afirmen les fonts a les quals ha tingut accés aquest rotatiu, se’ls ha imposat sense explicacions. Tal com apunten les mateixes, ni membres de la direcció, ni del sindicat ni del Ministeri de Justícia els ha informat de la situació sanitària del centre. 

Tot plegat, provoca por entre els treballadors, ja que asseguren que no han rebut cap formació ni protocol complet sobre com actuar en cas que la pandèmia s’estengui pels passadissos de les instal·lacions. És impossible saber què passarà després d’aquesta «fallada», el que és clar és que no es pot tornar a repetir i que cal maximitzar tots els recursos perquè carcellers i presos continuïs tenint totes les garanties de seguretat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT