PUBLICITAT

La remodelació de la Portalada, un any després

L’estiu passat va estar protagonitzat per una esllavissada que va sacsejar tota la zona del Punt de Trobada i, de retruc, la principal via d’entrada al país. Passat més d’un any, el Govern va iniciar ahir unes obres que tindran, d’entrada, un cost de 800.000 euros i que han de servir per rehabilitar els mecanismes que evitin un nou moviment de terra en el futur. Els treballs també suposaran diverses afectacions a la xarxa viària. Així, el cap del gabinet tècnic d’Ordenament Territorial, Josep Maria Huertas, va explicar que de moment hi haurà talls puntuals per a l’entrada i sortida de vehicles de l’obra i a mesura que comenci la consolidació del mur de sosteniment de la carretera, hi haurà un perjudici directe. Tot i això, i amb la voluntat de causar els mínims entrebancs, «sempre s’intentarà que hi hagi un carril per a cada sentit». En aquest punt, és important assenyalar que, malgrat que actualment es disposa de dos carrils de baixada, els dies de més afluència de turistes se solen generar llargues cues. Caldrà veure com perjudica això l’arribada de visitants en el futur més immediat, ja que les obres tenen una durada prevista d’un any i, per tant, turistes i residents hauran de tenir més paciència de l’habitual durant una bona temporada.

Un altre aspecte que caldrà veure serà la informació que s’obtingui d’aquesta primera fase que repercutirà en la segona part del projecte. Ara per ara es desconeixen els paràmetres per a la seva execució i el pressupost que requerirà, que s’haurà de sumar als 800.000 euros ja invertits.

Amb tot, i tal com va reconèixer a principis de mes el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, l’esllavissada va ser provocada per la falta de manteniment dels ancoratges de la muntanya de davant del centre comercial i, per tant, els principals culpables són els seu propietaris. De moment, però, és el Govern qui assumeix la despesa i intenta resoldre el desperfecte. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT