PUBLICITAT

La crisi post-Covid no deixa rastre en el sector hoteler

Les previsions eren més que pessimistes i el sector hoteler patia com el que més per la temporada d’estiu. Superada la primera quinzena d’agost les sensacions són unes altres i allò que semblava impossible, s’ha complert: l’ocupació ha estat pràcticament la mateixa que la de les dues primeres setmanes d’agost de l’any passat. 

La crisi del coronavirus, especialment dura amb el turisme en els mesos de confinament, sembla haver-se posat ara del costat dels hotelers i restauradors i el fet que enguany no es pugui viatjar gaire lluny ha beneficiat, sens dubte, a Andorra. Segurament també hi tingui a veure l’«agressiva» campanya d’Andorra Turisme que ha destinat gairebé dos milions d’euros en atraure el turisme de proximitat, enfocat bàsicament cap a Espanya i França. Així, sigui la pandèmia o la campanya publicitària, el cert és que el centre del país s’ha tornat a omplir de visitants i la majoria dels hotels, encapçalats per Ordino i la Massana, freguen el 85% de la seva ocupació.

Amb tot, el director de la Unió Hotelera (UHA), Jordi Pujol, va demanar «ser prudents» i agafar les xifres «amb pinces» davant un possible gir de la situació, tant al Principat com als països veïns. A més, Pujol va recordar que un cop passa l’estiu, «a la tardor sempre hi ha una davallada forta» i caldrà «aguantar el sector com puguem». El president de l’UHA tampoc es va mostrar molt optimisme de cara a l’hivern i ja va preveure que «no serà normal», si bé va desitjar que pugui ser «mitjanament correcte». 

Per tal que d’aquí a uns mesos es pugui repetir la notícia que l’ocupació hotelera és similar a la d’altres anys, indepdentment de l’evolució de la Covid-19, caldrà que el Govern i el sector continuïn sumant esforços i treballant en consonància per «encarar la temporada de la millor manera possible» i que el país pugui remuntar un cop del qual, a poc a poc, sembla que se’n va sortint.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT