PUBLICITAT

Els infants també pateixen les conseqüències del confinament

Durant el confinament, una de les màximes preocupacions de la població ha estat preveure i evitar possibles conseqüències psicològiques. Quasi tothom ha pensat en els adults i amb les seves preocupacions laborals, econòmiques i socials. Però pocs han caigut en la importància d’un tancament obligatori sobre els més menuts. Sembla que els infants, pel simple fet de ser-ho, poden adaptar-se a qualsevol situació sense problemes i, molt menys, sense que això els derivi a alguna mena de seqüela psicològica. 

Doncs bé, la realitat demostra que no és així i que els petits pateixen el confinament com els que més. Diversos experts d’arreu del món han alertat en diverses ocasions dels danys i perjudicis que pot causar sobre els menors, entre altres, el simple fet de no explicar-los la veritat o, en el cas dels més grans, per no filtrar-los la informació que reben a internet. De fet, l’abús de l’ús de les noves tecnologies, com tablets i mòbils, ha estat un dels principals responsables.

La psiquiatra infanto-juvenil de l’hospital Maria Giró explicava que el 6% dels infants andorrans acudeixen al Centre de Salut Mental. Una xifra que si bé és equivalent a la de les regions veïnes no deixa de ser preocupant. Concretament, Giró destacava que el confinament ha alterat els hàbits de nens i nenes provocant-los importants quadres d’ansietat i depressió. A més, i com a prova de com s’infravaloren els infants, un dels grups més afectats ha estat el de les edats compreses entre els 0 i els 6 anys. 

Vist que la Covid-19 encara no ha desaparegut, i amb l’ull posat a un possible nou confinament, és important aprendre del viscut i no caure altra vegada en l’error d’allò que «els nens no se n’adonen de res». Cal explicar-los la veritat i no permetre que es rendeixin al sofà i a internet, sinó a que surtin més forts de la situació perquè aquesta nova realitat, sembla, ha vingut per quedar-se.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT