PUBLICITAT

Els rebrots de coronavirus no poden amb els turistes

Malgrat l’aparició dels primers rebrots de coronavirus al país i arreu dels territoris veïns, sembla que els turistes mantenen el seu plantejament inicial de passar uns dies de vacances al Principat. De fet, el promig de previsió supera el de la setmana passada en 3,16 punts.

Una decisió que els hotelers alaben, ja que en els temps que corren, i amb la vista posada en un possible nou confinament, que un establiment fregui el 60% d’ocupació és motiu de celebració. Ara bé, aquest serà el primer cap de setmana en què l’ús de la mascareta és obligatori i caldrà veure com reaccionen els turistes, ja que qualsevol que hagi viatjat a Espanya en els darrers dies haurà pogut comprovar que, tot i l’amenaça de multa, la població no està tan aparentment conscienciada ni és tan estricte amb les mesures de seguretat com ho podem ser aquí. En aquest sentit, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ja va dir dijous que la seva màxima preocupació se centra no tant en els visitants, sinó en els mateixos andorrans i residents que viatgen cada cap de setmana a l’exterior.

Amb tot, el director de la Unió Hotelera (UHA), Jordi Pujol, admetia no tenir clar si s’assolirien les previsons, sobretot tenint en compte que a primera hora d’ahir a la tarda la Generalitat de Catalunya va demanar a gairebé la meitat de la població del territori no sortir de casa si no és estricament necessari. 

I és que els casos d’infectats van a l’alça, una bona prova és que en només cinc dies, a Andorra, hem passat de 0 a 25, mentre que a Catalunya en van ser més de 1.100. Però ningú desitja un nou tancament de la població ni una nova aturada de l’activitat econòmica. És per aquest motiu que el país ha de mantenir-se obert als turistes, tenint més cura que mai i intentant que tothom vetlli per les recomanacions sanitàries.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT