PUBLICITAT

Decepció pel primer dia d’aixecament de l’estat d’alarma

Les expectatives eren molt altes i totes les esperances estaven justificades. Per això la minsa arribada de visitants espanyols durant el primer dia de l’aixecament de l’estat d’alarma al seu país va ser majúscula. Especialment els comerciants i restauradors de la vall central esperaven una gran afluència de persones que no es va arribar a produir i tot el dia  d’ahir va transcórrer amb la normalitat de les darreres setmanes, i no com el primer d’una nova normalitat molt desitjada. Sigui perquè la majoria va preferir anar a veure els parents que viuen en altres províncies o pel bon temps i van acabar a la platja, el cert és que l’opció de venir a passar el dia a Andorra va quedar descartada i els agents de la frontera no van tenir gaire feina i els treballadors de les botigues i bars i restaurants van fer molta menys caixa de la prevista en un dia de finals de juny habitual. 

De fet, l’afluència a les carreteres catalanes també va ser sorprenentment escassa, si bé la frontera de la Jonquera es va omplir de francesos que anaven a comprar alcohol i tabac al Pertús. Igual que passés al Pas de la Casa fa unes setmanes, els veïns gals no van fallar i, al contrari que els seus col·legues de l’eix central, els comerciants de la localitat encampadana continuen afrontant amb optimisme la campanya d’estiu. 

Així doncs, després d’una prova pilot fallida, l’únic que queda és que, a poc a poc, el turisme es vagi recuperant i les avingudes Meritxell i Carlemany es tornin a omplir de visitants carregats de bosses que ajudin a reactivar l’economia del país. A més, cal recordar que Andorra Turisme ha destinat milions d’euros a una campanya que, se suposa, ha d’impulsar l’arribada d’aquests turistes, ja que amb unes vacances marcades per la pandèmia, l’ens ha dipositat totes les seves esperances en una proximitat que, de moment, no ha arribat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT