PUBLICITAT

Aprofitar la crisi sanitària per impulsar la diversificació

El XXII Cicle de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA), que va tenir lloc ahir i per primera vegada es va celebrar de manera telemàtica, va incidir en la necessitat de diversificar l’economia. Segons van coincidir els ponents, la crisi del coronavirus hauria de suposar un punt d’inflexió perquè, d’una vegada per totes, es treballi realment per constituir un nou panorama econòmic. Els intents d’anar en aquesta línia durant els últims anys han estat molts, i la veritat és que s’hi han esmerçat molts diners públics, però mai s’han fet avenços subtancials més allà de planificacions que no han portat enlloc. 

Ara, amb la crisi sanitària en vies de solució, tot i que no es pugui ni molt menys descartar que es registrin rebrots d’aquest virus, es necessita més que mai avançar cap a la diversificacio econòmica. I és que només treballant en aquesta direcció serà possible que s’incrementi la riquesa del país i que hi hagi feina per a més persones, una cosa que no es va aconseguir després de la darrera crisi econòmica dl 2008.  

No és una tasca fàcil la que el país té davant, però el que cal en primer lloc és que es posi aquesta matèria com una de les prioritats polítiques, cosa que no sempre s’ha fet i que ha acabat comportant el fracàs en els intents anteriors. El sector públic i el privat s’han de posar d’acord  per  anar de la mà cap a un objectiu com aquest, que requeria també, a més, d’un cert consens del conjunt de forces polítiques. No es tracta, ni molt menys, d’oblidar els sectors que fins  ara han estat pals de paller de la nostra economia, com el turisme i el comerç, sinó de ser capaços de tenir aquests com a base d’altres  activitats que destaquin pel seu valor afegit.

El Govern ens va sorprendre fa pocs dies amb una llei sobre els e-esports, un iniciativa que pot ser lloable però que s’ha de veure com del tot insuficient en el  camí cap a la diversificacio econòmica.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT