PUBLICITAT

La bretxa salarial entre homes i dones

És un aspecte que no és nou i que ve de lluny. I en el qual Andorra no és una excepció en el panorama laboral. Els informes que es presenten arreu sobre els salaris que obtenen els homes i les dones sempre presenten el denominador comú que els treballadors de gènere masculí perceben més diners que els del femení. És una circumstància que existeix en tots els països, però en molts casos s’ha desenvolupat una evolució que ha anat acostant les xifres dels sous entre els uns i les altres. Al Principat la diferència el 2019 va ser de 230 euros al mes.

Entre els elements que provoquen aquestes disparitats hi ha diversos factors, com el fet que els homes ocupin més càrrecs de responsabilitat a les empreses i les administracions. També hi ha el de discriminació, el que prové que hi hagi una diferència entre els emoluments rebuts depenent si qui desenvolupa les funcions es tracta d’un home i una dona. Aquest és un aspecte en el qual es porta anys lluitant i que en algunes situacions es continua produint. També s’intenta que les persones de gènere femení ocupin més càrrecs directius i en consells d’administració de les companyies.

Les polítiques laborals que se segueixen van en aquest sentit, per tallar qualsevol mena de discriminació cap a les persones. És un camí que encara té recorregut i en el qual els organismes hi han de continuar incidint per arribar a una plena igualtat en les entitats públiques i privades. Segons l’estudi realitzat, al Principat els homes cobren de mitjana més de 1.900 euros al mes, mentre que les retribucions per a les dones no arriba als 1.700. Les variables per explicar-ho són diverses, però la bretxa salarial continua existint. És un fet, tot i que les diferències es van reduint respecte anys anteriors. La tendència s’ha de continuar mantenint. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT