PUBLICITAT

El brot de Salita, la prova que el virus continua entre nosaltres

La Covid-19 continua entre nosaltres i una bona prova és el repunt de casos que aquests dies hi ha a la residència Salita. Després que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, anunciés fa un parell de dies que tres padrins havien donat positiu, ahir el ministre Portaveu, Eric Jover, en va afegir cinc més i un membre del personal sanitari. De fet, Jover va parlar obertament d’un «brot» al centre que caldrà controlar mitjançant la modificació de protocols específics. I és que des de l’inici de la pandèmia, les residències de gent gran han estat el principal focus de la malaltia i els seus residents, les principals víctimes mortals. 

Malgrat que el Govern ha negat en diverses ocasions mancances en aquest aspecte, el cert és que el passat mes d’abril ja va anunciar petites modificacions de la normativa de previsió i actuació que permetin d’ara endavant augmentar la seguretat en aquesta mena d’instal·lacions. Des de l’Executiu també s’apunta a que la sort intervé en gran part en l’expansió del coronavirus i en la quantitat de contagis que puguin produir-se entre les persones i, per aquest motiu, reconeix que qualsevol mesura teòrica podria ser insuficient a l’hora d’evitar nous repunts si la pràctica no s’aplica degudament.

Així doncs, que la corba epidemiològica es mantingui a la baixa i les jornades passin sense registrar noves defuncions no significa que la societat es pugui permetre el luxe d’abaixar la guàrdia. És important mantenir les precaucions que recomanen les institucions, com la distància d’un metre entre persones i, sobretot, l’ús de la mascareta.

Ara és a Salita, però si no es compleixen les recomanacions públiques, la pròxima vegada podria ser en un esdeveniment familiar, en un comerç o restaurant o, fins i tot, en el mateix lloc de treball.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT