PUBLICITAT

Primer tast de la temporada d’estiu al Pas de la Casa

L’expectació era enorme i, tant el Comú d’Encamp com el Govern, van pecar d’optimistes. Segons les estimacions, ahir havien d’entrar al país pel Pas de la Casa uns 18.000 francesos repartits en uns 6.000 cotxes. Al migdia, però, només havien arribat uns 2.000 vehicles i l’afluència anava a la baixa, ja que, ben matiners, els visitants van començar a col·lapsar la frontera a les 05.00 hores. Tot i això, era un d’aquells dies assenyalats en el calendari, i molt especialment per a la localitat encampadana. 

Després de superar un 2019 marcat pel tancament de la carretera que uneix Andorra amb França arran d’una esllavissada al mes de maig, l’hivern havia estat fructífer tant a nivell de vendes com d’ocupació. La Covid-19, amb una gran repercussió econòmica arreu, però, s’ha encebat amb el poble i ha deslluït la possible remuntada. 

Amb tot, les terrasses del Pas es van tornar a omplir de locals i turistes, desitjosos de socialitzar-se una altra vegada després de gairebé tres mesos de confinament. Una imatge similar que també es va reproduir al centre del país amb les avingudes Meritxell i Carlemany de gom a gom, on possiblement per primera vegada en molt anys –i a l’espera que Espanya doni el seu vistiplau per reobrir la frontera– els únics que càrregaven bosses de compres d’oci eren els nacionals i els residents. 

Ara, amb un evident descens de la corba epidemiològica, caldrà veure com evoluciona la situació i com això repercuteix directament en el turisme. Amb la voluntat d’intentar salvar la temporada d’estiu, Andorra Turisme ha engegat una campanya per atraure els visitants dels països veïns que tindran l’opció d’escollir el Principat com una destinació segura i lliure de Covid. De moment, la primera prova pilot, tot i que no ha estat absoluta, sí que ha deixat una satisfacció generalitzada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT