PUBLICITAT

El sector del tabac espera remuntar el vol

Un dels reclams comercials històrics d’Andorra és la venda de tabac. És un producte que ha viscut diverses fases, però que sempre ha estat un dels pilars de l’economia. La pandèmia i les seves conseqüències ha castigat molts sectors, un dels quals és precisament aquest. L’absència de turistes i visitants durant més de dos mesos ha provocat que les vendes hagin baixat de manera estrepitosa, superant el 90%. Els únics beneficis que s’han produït són els derivats del consum del mercat nacional. 

Per aquest motiu els tabaquers esperen la reobertura de les fronteres amb expectatives posades, per començar a remuntar després de setmanes veient com els seus beneficis dequeien de manera pronunciada. Les dues entrades principals del país a partir d’avui queden obertes per a l’entrada de visitants espanyols i francesos, però serà només de la frontera nord que serà efectiva aquesta circumstància, ja que el govern de Pedro Sánchez continua imposant les mesures restrictives de mobilitat de persones, en un estat d’alarma que segueix tenint vigència i que encara tindrà una nova pròrroga.

L’arribada de visitants francesos permetrà al Pas de la Casa tornar a comptar amb la seva principal font d’ingressos i poder recuperar part de tot el que els seus comerços i establiments han perdut en aquestes setmanes de confinament i mesures excepcionals al país i als estats del nostre voltant. Amb el turisme de proximitat, la gran aposta per aquest estiu, s’espera poder fer caixa i evitar que les pèrdues es continuïn produint. Però perquè sigui efectiu la frontera del riu Runer ha de quedar oberta per als ciutadans espanyols que vulguin visitar el Principat. Un fet que encara no és possible i que s’espera que es faci efectiu en els pròxims dies, almenys els habitants de les zones més properes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT