PUBLICITAT

Els turistes tornen al Pas de la Casa

La normalitat va arribant. Dilluns serà un dia important per al Principat i especialment per al Pas de la Casa, amb l’obertura de la frontera als ciutadans francesos i residents en aquest país. Per aquesta data s’espera una afluència massiva de visitants gals, que fa més de dos mesos i mig que no poden venir a Andorra per realitzar compres. Per aquest motiu es desenvoluparà un important desplegament dels cossos de seguretat per mantenir l’ordre i que sobretot se segueixen amb les mesures sanitàries adients, perquè no es produeixi una relaxació que pugui provocar un rebrot de la malaltia.

L’arribada de turistes es pren com la millor de les notícies a la localitat encampadana, i en extensió a la resta del país. Perquè des de mitjans del mes de març que no es produeix una situació d’aquesta mena, amb l’arribada de persones d’altres països per aprofitar els reclams com poden ser les compres i la natura. A més, per ser el primer dia que es pot produir el pas normalitzat entre estats i que coincideix amb un dilluns festiu, s’espera que el flux de persones sigui força destacat, amb xifres que podrien arribar fins als 18.000. Un nombre que segur que els comerços i la restauració del Pas de la Casa agrairan després de setmanes passant moments complicats.

Aquest es tracta només d’un punt de sortida. Un inici del que han de ser les pròximes setmanes, sempre depenent en bona part del moment en el qual es trobin els països veïns. La pròxima notícia important és que Espanya permeti als seus ciutadans una mobilitat que els permeti travessar la frontera del riu Runer, si més no en primera instància als residents de les zones més properes. L’aprovació s’espera que sigui pròxima. Les negociacions fa dies que estan obertes, però el govern de Pedro Sánchez de moment no dona el seu vistiplau.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT