PUBLICITAT

Recuperar el turisme de proximitat

La nul·la mobilitat dels últims mesos en l’àmbit intern i extern de les fronteres ha provocat que el sector turístic hagi patit un cop important, que es fa més evident en economies en les quals el seu índex en el PIB té un paper rellevant. Andorra és una destinació amb una important atracció de visitants i en els pròxims mesos tractarà que l’afluència de persones al país sigui constant per afrontar amb més garanties el futur. Després de setmanes sense turistes i amb els establiments tancats, les necessitats per a aquests negocis són evidents per tal de poder-se mantenir.

L’actualitat és la que és i els ministeris i organismes de turisme estan centrats a tornar a aixecar el vol en els seus respectius territoris, tenint en compte que l’estiu és a sobre i que és l’oportunitat de recuperar part del que s’ha perdut durant tot el període de confinament. Les restriccions i les mesures excepcionals encara es mantenen als països del nostre entorn, però des del Principat ja es treballa per donar a conèixer Andorra com a territori sanitari segur. En aquest sentit es destinaran 1,8 milions d’euros per atreure el turisme de proximitat, del de tota la vida, de la part espanyola i francesa.

A partir de dilluns de la frontera nord ja es començaran a veure visitants gals, que es convertiran en l’inici d’una certa normalitat per als comerços i establiments del país, especialment al Pas de la Casa. També és un punt destacat l’aixecament dimarts per part del govern francès de limitar els desplaçaments pel seu territori, que permetrà a Andorra rebre ciutadans d’aquest estat que es trobin a més de 100 quilòmetres del Principat. Mentrestant s’espera que Espanya prengui una decisió semblant, i que el moviment de persones sigui en les dues direccions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT