PUBLICITAT

El seny de la ciutadania durant la pandèmia

El Govern va apostar en les mesures excepcionals que va desenvolupar per fer front a la crisi sanitària del coronavirus per recomanar a la gent, més que obligar. La fórmula va funcionar en diversos aspectes, des de respectar el confinament a la llar, fins a complir amb els horaris per sortir al carrer ja fos per realitzar les compres de primera necessitat, o posteriorment per fer esport i estirar les cames després de setmanes confinats. Portar la mascareta posada un cop se surt de casa és un altre aspecte que s’ha acomplert amb èxit, amb els cossos de seguretat i d’ordre només avisant a qui no en portava o la duia de manera incorrecta, sense arribar a multar.

Entre demà i dilluns el confinament massiu serà història. Continuaran existint restriccions que duraran encara temps i algunes d’elles seran notòries respecte a la manera de viure abans de la pandèmia, però moltes coses canviaran en comparació a les últimes setmanes. Demà els horaris per sortir al carrer queden enrere, mentre que dilluns obriran els sectors de negocis que fins ara no ho havien pogut fer, acabant amb les restriccions d’entrada al país respecte a turistes i visitants. El mateix dia s’espera que el flux per França comenci a normalitzar-se, tot i que al país gal encara existeixen mesures restrictives en quan a la mobilitat de les persones.

Precisament l’aspecte de tornar a tenir turisme és el que va fer a l’Executiu a plantejar-se a obligar per llei a portar mascareta al carrer i en els establiments. La major concentració de gent és el que va fer estudiar-ho. Però finalment el model que se segueix és el mateix que fins ara. El de no imposar, sinó recomanar. S’apel·la al seny de les persones, perquè tinguin un comportament adequat perquè no es produeixin rebrots de la malaltia les pròximes setmanes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT