PUBLICITAT

La salut com un dels engranatges de la societat

En una entrevista al PERIÒDIC, la presidenta del Col·legi d’Infermeria d’Andorra, Isabel Vallejo, explica de primera mà com ha viscut el col·lectiu la pandèmia des de la primera línia d’actuació. En la conversa, Vallejo destaca el fort impacte inicial de la pandèmia, que ha tingut un fort impacte sobre la societat. Isabel Vallejo parla d’una saturació important durant les primeres setmanes de la pandèmia davant de la pujada de la corba de contagis, explica de l’alta capacitat de tot el col·lectiu per adaptar-se i reubicar-se dins del sistema sanitari i per superar una situació que en alguns moments els superava. 

Ara bé, un cop passi aquesta onada de la crisi i a l’espera de la «nova normalitat», caldrà escoltar les reivindicacions del col·lectiu sanitari,  concretament de les infermeres i dels infermers, que reclamen que se’ls reconegui no només econòmicament sinó també professionalment, a través dels seus rols dins del sistema. Seran aspectes que caldrà posar damunt la taula i que segurament ja haurien d’haver estat complerts amb força anterioritat.

Els estralls que ha provocat la crisi de la Covid-19 a nivell sanitari han sigut molt importants a nivell emocional per la pèrdua de persones i cal tenir-ho present. Alhora, les conclusions que se n’extreuen són els canvis que caldrà fer en els diferents protocols i a l’hora de posar en valor moltes tasques que configuren un important engranatge dins de la societat. I el de la Salut n’és sens dubte un dels més destacats.  Un cop més, a la política se li presenta un nou repte que serà el de repensar i ajustar un model que ha mostrat algunes carències. Però caldrà fer-ho amb la implicació de tothom, del Govern, i de l’oposició, sense pensar, encara que sigui difícil d’evitar, en el rèdit electoral. No només serà una qüestió de diners, sinó també saber aprofitar tota la resta de recursos que estiguin a l’abast.

PUBLICITAT
PUBLICITAT