PUBLICITAT

La fi d’un llarg confinament general

Tota la ciutadania ha estat conscient de les exigències que se’ls hi ha demanat des de l’Administració a causa d’una pandèmia sense precedents actuals com és la del coronavirus. Per tal de frenar la propagació, que ha anat de punta a punta del planeta, es van exercir tota una sèrie de mesures excepcionals per aturar l’elevat nombre de contagis que es repetien jornada rere jornada. El confinament de les persones a les seves llars es va estendre i altres procediments com el tancament de la major part de l’activitat productiva del país es van succeir.

La malaltia està encara lluny de poder-se donar per superada, i fins que no hi hagi una vacuna serà una acompanyant diària, apareixent amb més o menys força en alguns períodes. Els països europeus estan desenvolupant actualment una etapa de desescalada a través de diverses fases fins a arribar al que s’anomena nova normalitat. Andorra també es troba en aquesta etapa i després d’iniciar una petita obertura, valora les que es produiran en les pròximes setmanes, sempre que els resultats dels tests massius siguin favorables i la corba epidemiològica segueixi la tendència actual.

D’aquesta manera es comença a veure l’horitzó del que serà el final  del confinament general. El Govern està estudiant que després del primer cribratge, si les dades acompanyen, realitzar una nova obertura en les mesures existents, i serà al final del segon quan entri a valorar la fi del confinament general, i que sigui només selectiu, el d’aquelles persones contagiades o que es té indicis que puguin estar infectades, a més dels qui viuen amb ells. Serà a principis de juny i segur que la població ho agafarà amb entusiasme, després del que seran dos mesos i mig en unes condicions que poc s’haurien imaginat mai que viurien.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT