PUBLICITAT

Converses per restablir el moviment a les fronteres

El turisme és un dels principals sectors econòmics del país. Vuit milions de persones van visitar el Principat l’any passat, una xifra que serà molt diferent enguany per l’afectació del coronavirus, una pandèmia que ha paralitzat els països. Un dels elements més castigats és precisament el turisme, per la retallada evident de la mobilitat de les persones, sigui en ciutats, pobles o qualsevol espai, o en tot mitjà de transport per terra, mar i aire. El problema se segueix allargant i encara no té data de resoldre’s, davant la desconeixença existent per tenir la confirmació que la pandèmia es dona per conclosa.

Els moviments de les persones estan limitats, però a mesura que van passant les setmanes i que els efectes de la malaltia en la població van remitent, les mesures excepcionals es van relaxant, acompanyat sempre dels resultats de les corbes epidemiològiques. La circulació entre països està del tot limitada, i només treballadors, residents, nacionals, transportistes i pocs més poden passar d’un costat a l’altre de la frontera. És el cas d’Andorra amb els seus veïns, Espanya i França. Aquests estats estan complint també fases de desconfinament i el Principat està ben atent en aquest sentit.

El Govern treballa amb els seus homòlegs perquè el territori andorrà tingui un element especial per poder tenir avantatges i que les fronteres gaudeixin d’una major mobilitat. Fora de les mesures de seguretat sanitària que es produeixin per passar de país a país, es treballa amb Espanya perquè el Principat es consideri com a territori intern per atreure el turisme d’aquest país. Amb el veí gal també s’incideix per portar ciutadans d’aquest país, sobretot en els que resideixen més a prop d’Andorra, el turisme de proximitat que es busca. Els comerciants del Pas de la Casa també demanen que des de París se’ls consideri com a zona verda per restablir la llibertat de moviments entre els dos costats de la frontera.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT