PUBLICITAT

Estratègia internacional per combatre la pandèmia

Una pandèmia significa que una malaltia s’ha estés al llarg del planeta, afectant la població de molts països. La crisi sanitària de la Covid-19 n’és un clar exemple. Són ja 187 els estats afectats –gairebé tots els del món–, demostrant quina és la magnitud de la tragèdia, pel camí dels quatre milions de contagiats acumulats i amb més de 260.000 persones que han perdut la vida. Per tant, és una demostració que per trobar una solució a aquest greu problema l’estratègia ha de ser conjunta. En aquest sentit treballen les administracions públiques, i també els laboratoris per tractar de trobar una vacuna en el mínim temps possible perquè la situació no se segueixi agreujant.

La multinacional Grifols s’ha ofert a participar en l’estratègia que desenvolupa el Govern d’Andorra en la lluita contra el coronavirus, aportant la seva logística i la cessió de dues màquines de proves TMA, que tenen una sensibilitat major que les PCR per detectar la presència del virus. Que una empresa d’aquest prestigi en l’àmbit de la investigació s’ofereixi a prendre part en el programa, és indicatiu que el que s’està fent al Principat té rellevància fora de les nostres fronteres. El cribratge massiu a la població s’està observant per comprovar els resultats i estudiar si es pot implantar un sistema similar en altres indrets per conèixer l’estat real de la ciutadania.

Mentrestant, els nous casos de coronavirus a Andorra s’alenteixen de manera evident i el nombre de persones que es curen de la malaltia continua creixent. Aquestes circumstàncies evidencien que s’està superant el coronavirus, però que hi ha camí per recórrer. Els resultats dels tests d’anticossos i la corba epidemiològica marcaran el futur més proper de cara a una nova reobertura en les mesures imposades.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT