PUBLICITAT

Optimisme moderat sobre el control de la pandèmia

Amb el pas dels dies es va comprovant com el nombre de nous casos d’infectats per coronavirus són mínims, i fins i tot alguns dies no hi ha hagut cap incorporació a la llista. Paral·lelament, la xifra de persones que reben l’alta mèdica i que es consideren curades són majors, comportant que aquesta setmana per primera vegada el nombre de recuperats sigui més gran que el d’actius. Aquesta realitat fa que es vegi el futur amb un cert grau d’optimisme, comprovant també com a la resta de països propers i en els quals la força demolidora de la Covid-19 va aparèixer en la mateixa franja de temps, també remetent els casos de nous contagis i morts.

Per aquest les administracions centrals estudien la velocitat en la qual es produirà la desescalada de les mesures excepcionals imposades fa quasi dos mesos. A Andorra la nova fase es produirà després del primer cribratge, sempre que es mantinguin les xifres actuals, amb una corba epidemiològica estable i que els resultats dels tests d’anticossos presentin resultats acceptables per fer-ho. Però des del Govern ja s’avisa que es poden produir rebrots de la malaltia i que les mesures que siguin vigents s’han de complir si no es vol tornar enrere quant a persones contagiades.

Les accions de desconfinament que s’establiran després del primer cribratge permetran que la situació actual faci un pas endavant per anar recuperant una vida més normal, amb un major grau de mobilitat i l’obertura d’activitats econòmiques que encara no estan autoritzades a aixecar la persiana. Aquestes són accions que la ciutadania agrairà en cas de produir-se en dues setmanes, però s’hauran de continuar seguint una sèrie de mesures de seguretat per arribar a donar més endavant la pandèmia per conclosa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT