PUBLICITAT

La delicada situació empresarial

Com un tsunami s’ha comportat el coronavirus sobre les economies mundials. Les mesures excepcionals preses per part dels governs va comportar el confinament de la població i l’aturada quasi total de l’activitat productiva dels països. Els efectes són notoris i a mesura que es van obrint els mercats nacionals, es comença a veure quin és l’estat en el qual queda tot, com quan es retira la marea després d’un tsunami i permet mostrar el que queda sota, i tot el que s’ha endut per davant.

Són 660 les empreses al país que s’han acollit als programes d’ERTOs o de reducció de les jornades laborals dels seus treballadors, amb una afectació del 80% d’assalariats de les plantilles d’aquestes companyies, un total de 6.684. Només el 20% es mantindran amb les condicions que tenien abans de l’inici de la crisi generada per la pandèmia, una simptomatologia molt expressiva de quina és la situació econòmica per la qual estan passant moltes empreses andorranes. Igual es demostra amb el nombre de companyies i autònoms que s’han acollit als programes de crèdits tous impulsats pel Govern.

En les pròximes setmanes, i a mesura que es vagi arribant a una certa normalitat i amb el confinament deixat enrere, es comprovarà quina és la realitat i el futur més proper que espera a aquestes empreses, que tractaran de seguir endavant després de superar l’odissea provocada per la Covid-19. Així i tot, des del mateix Executiu són conscients que algunes d’elles es quedaran pel camí perquè no podran mantenir-se. Aquestes empreses sostenen l’activitat econòmica del país i són part essencial de la vida del Principat. L’economia andorrana depèn de totes elles, així com la capacitat de tornar a atreure turisme, del qual molts sectors hi treballen i en viuen.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT