PUBLICITAT

El concepte de la nova normalitat

Situacions excepcionals com l’actual porta al vocabulari popular paraules que fins llavors estaven molt identificades en el coneixement d’un sector professional. Un cop apareixen en els mitjans de comunicació de seguida es difonen entre les persones per poder abordar la temàtica quan es coneix el significat i parlar amb autoritat sobre l’actualitat. La crisi sanitària provocada per la Covid-19 n’ha portat unes quantes, així com la mateixa denominació del virus. En aquests períodes també apareixen conceptes, com el que ara ha sorgit de nova normalitat, instaurat des del govern espanyol però que ràpidament ha traspassat fronteres, Andorra inclosa.

Aquesta és una denominació a la realitat que es presenta per davant. El desconfinament en la majoria de països s’està fent efectiu, i cadascú treballa a un ritme diferent depenent de la realitat particular del seu territori, ja que la pandèmia no ha afectat igual en tots els indrets. Les autoritats sanitàries treballen en plans per anar traient les mesures excepcionals imposades per tal de frenar la pandèmia, al mateix ritme que decau el nombre de contagis, casos actius i persones que traspassen. Són iniciatives que la població acull amb alegria i amb expectatives que les mesures es vagin obrint després de setmanes de reducció de la seva mobilitat.

Andorra inicia un nou pas avui cap aquesta anomenada nova normalitat. L’obertura de l’activitat de sectors productius permet que més de 4.700 treballadors tornin a la seva feina, en una escalada d’accions que han de portar en les pròximes setmanes –encara sense data clara– a permetre viure en una situació semblant a l’anterior de l’aparició del coronavirus, tot i que no tornarà a ser el mateix per continuar en alerta davant possibles rebrots. Alguns hàbits canviaran. Per això la nova normalitat que es presenta, ja que la vida –afirmen– ja no serà com la coneixiem abans d ela pandèmia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT