PUBLICITAT

Una xarxa àmplia per superar una futura crisi social

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va informar ahir que l’Executiu està estudiant noves mesures de desconfinament per a la setmana que ve, atesa la positiva evolució de la corba de contagiats pel coronavirus. En espera dels resultats del cribratge massiu, en què es detectaran més infectats, el Govern obrirà una nova etapa més perquè les persones puguin gaudir de més activitats esportives, desplaçar-se a una distància més llarga respecte a l’actual radi i a una major durada. 

Això coincideix amb la notícia del SAAS, que ahir va comunicar que està duent a terme un pla per obrir de manera gradual la resta d’actuacions per altres patologies de manera gradual, cosa que indica que el sistema sanitari, que no s’ha arribat a col·lapsar, sí que està cada cop menys descarregat. Tot això es produeix al mateix temps que Espanya també va anunciant mesures de desconfinament, tot i que a un ritme i amb una metodologia diferent respecte a la del Principat. 

De moment, la situació sanitària dona símptomes d’esperança per anar aplicant mesures noves mesures, que de moment no estan definides. No és del tot clar que la construcció pugui obrir la setmana que ve i si ho fa, en quines condicions. El fet, però, que el Govern prevegi noves excepcions al confinament representa una notícia positiva dins de la gravetat de la situació. Tot i això, ara tampoc és el moment de caure en comparacions que poden resultar odioses sobre les maneres en què s’estan aixecant els confinaments en altres indrets.

La tendència serà poc a poc de tornar a la normalitat, però també caldrà que s’esmercin tots els esforços necessaris per pal·liar les conseqüències socials i econòmiques d’aquesta crisi, com ara les afectacions psicològiques. Serà necessària una xarxa àmplia per evitar una forta crisi social.

PUBLICITAT
PUBLICITAT