PUBLICITAT

El seguiment sanitari a la població després dels tests

El Ministeri de Salut preveu fer un seguiment de les persones que obtinguin uns resultats negatius d’anticossos. Així ho van expressar ahir la doctora Cristina Rico, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, pocs dies abans de l’inici del cribatge massiu a tota la població, previst per dilluns. D’aquesta manera, el Govern pretén tenir una radiografia global de tots els ciutadans i també real, en un moment en què encara no hi ha desenvolupada una vacuna contra el coronavirus. A més, cal tenir en compte dels diferents avisos per part d’experts sobre un possible rebrot, sobretot a la tardor, fet que podria provocar un nou increment dels casos.

Aquesta informació es va donar hores després que apareguessin reticències per part d’algun sector de la població sobre la necessitat de sotmetre’s als tests massius, i després també de la proposta dels hotelers, recollida per Salut, per fer proves als turistes abans d’arribar al Principat. De fet, Joan Martínez Benazet es va mostrar ahir més taxatiu, afirmant que les diferents proves que es plantegen ha de permetre garantir el dret fonamental de la salut de les persones. 

Andorra té la capacitat de dur a terme unes proves massives que els estats grans no poden dur a terme i, per tant, té una eina més per tenir la pandèmia controlada, assegurant la preservació de la intimitat i la privacitat de tots els resultats. S’ha demostrat que el virus té una capacitat d’infecció molt més elevada que altres amb els quals ha conviscut la societat. Incrementar els controls sanitaris no ha d’anar en detriment de cap vulneració d’altres drets reconeguts ni ha de posar-ne a prova la seva complementarietat. De fet, d’aquesta crisi potser també es treuran conclusions i mètodes que poden servir  tant en el present com en el futur proper per evitar el contagi d’altres malalties.

PUBLICITAT
PUBLICITAT