PUBLICITAT

Proves massives que no poden generar dubtes

A mesura que s’apropa el dia per a l’inici dels tests massius a la població apareixen alguns recels i algunes discrepàncies al voltant d’aquest mecanisme, que no serà obligatori. Fins ara, segons va informar ahir el Govern, ja s’hi han apuntat més de 51.000 persones, cosa que suposa uns dos terços de tota la població que hi ha registrada al país. També cal recordar que en aquestes proves s’hi podran sotmetre els residents transfronterers i els turistes que encara es trobin al país i que per diversos motius no han pogut tornar al seu lloc de residència habitual.

Després d’intensos debats a les xarxes socials provocats per les discrepàncies de ciutadans pel  fet que no es doni el resultat després de la primera prova, Benazet va assegurar ahir que després del segon test sí que se sabran els diagnòstics i que cada persona els coneixerà. Per una qüestió legal, els ciutadans no poden ser sotmesos obligatòriament a aquest cribatge, però també és cert que com més habitants hi participin millor serà la radiografia actual sobre l’estat de salut que hi ha al Principat al voltant del coronavirus i que tants estralls ha provocat sanitàriament i també econòmicament.

Per tant, malgrat que en algunes ocasions des del Govern caldria precisar des del principi i al màxim la lletra petita de totes les accions dutes a terme davant d’aquesta situació, els ciutadans un cop més han d’actuar amb la mateixa fermesa que ho han fet fins ara. Superar els tests amb eficiència permetrà obrir noves escletxes per al desconfinament. Si bé en algunes situacions la idiosincràcia d’Andorra és un desavantatge, aquest cop succeeix al contrari. La majoria de països no poden fer cribatges massius per detectar un virus que ha agafat tothom, executius inclosos, a contrapeu, i fins i tot en estats com Espanya les intencions de fer proves als futbolistes han despertat una forta polèmica perquè molts ciutadans, per ara, no s’hi poden sotmetre. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT