PUBLICITAT

Un estudi que marcarà la tendència

Les especials característiques d’Andorra provoquen que es puguin portar a terme iniciatives que en països de dimensions molt diferents no seria possible per capacitat logística. Els tests massius d’anticossos que es portaran a terme a tota la població a partir de dimecres de la setmana vinent permetran saber en quina situació es troba la pandèmia al país, detectant a persones que no surten a les estadístiques d’infectats, que han passat la malaltia sense saber-ho, sent asimptomàtics o havent-la superat d’una manera molt lleu, sense pensar que podien estar contagiats pel coronavirus.

Les dades que cada dia es fan públiques mostren l’estat actual de la malaltia al país, però hi ha un marge de la ciutadania que no s’ha pogut detectar com a infectats pels motius anomenats abans. D’aquesta manera se sabrà quin és l’índex de contagis i les persones que ja tenen els anticossos de la Covid-19, obrint l’espectre de l’estudi per detallar de manera més real quina és la influència de la malaltia sobre la població, acotant més els números reals. Aquest coneixement també permetrà analitzar les pròximes fases de les mesures excepcionals existents, ja que es podria passar un cop concloses les dues tandes de proves, a un confinament selectiu, deixant enrere el general existent les últimes setmanes, a més de seguir obrint l’activitat econòmica.

És un estudi nacional, però que permetrà en l’àmbit internacional conèixer quins han estat els resultats obtinguts amb les mesures preses al Principat d’ençà que va esclatar la pandèmia fa més d’un mes. A partir d’aquí els governs i les diverses administracions tindran l’oportunitat de valorar les accions que poden realitzar després de comprovar l’exemple andorrà. La Covid-19 va arribar de nou per a tothom i amb l’ajuda conjunta és com s’aconseguirà erradicar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT