PUBLICITAT

Control exhaustiu dels acomiadaments

Una de les conseqüències lligades de manera directa amb aquesta crisi sanitària són els acomiadaments. Les empreses, algunes sense activitat des que van iniciar-se les mesures excepcionals, tracten de solucionar el seu futur. Algunes d’elles ho fan a través dels crèdits tous que posa a la seva disposició el Govern, i també reestructuren les plantilles per poder reprendre l’activitat amb garanties. O les que no van haver d’abaixar la persiana, però que han de fer front al descens important en l’entrada de diners amb la conjuntura actual.

Són quasi 700 els acomiadaments que s’acumulen en aquest període en el registre que va posar a disposició l’Executiu. Una xifra important per les característiques del país, el que mostra l’abast que està tenint la crisi del coronavirus sobre la ciutadania i l’economia. D’aquestes persones que han perdut la feina les últimes setmanes, l’Executiu ha detectat fins a 43 casos que són improcedents, que no s’ajusten a les circumstàncies per poder-se fer efectius de manera legal. Aquestes persones tindran l’oportunitat de reclamar una indemnització o bé recuperar el lloc de feina que ocupaven.

Precisament, en aquests moments complicats per a la totalitat de la població, es vol posar encara més èmfasi en qualsevol moviment irregular en aquest sentit i evitar la picaresca, aprofitant les circumstàncies per fer passar allò que no és. L’exemple és lar, com fer fora a algú que no ha pogut anar a treballar perquè s’ha quedat a casa a càrrec d’un menor o una persona amb una discapacitat. Són temps difícils i la ciutadania ha de demostrar el mateix seny que ha exercit durant les últimes setmanes amb el confinament, i que ha permès que les xifres de nous contagis segueixin baixant.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT