PUBLICITAT

Decisions davant els efectes del coronavirus

La crisi sanitària és de tal magnitud que el nombre d’esdeveniments que s’han anat suspenent les últimes setmanes a tot el món són ja quasi incomptables, amb cites de tots els àmbits i nivells, des d’uns Jocs Olímpics a concerts i l’activitat festiva i esportiva en general, paralitzant-ho absolutament tot. Ningú se n’escapa i la successió de suspensions i ajornaments de cara als pròxims mesos no s’atura, perquè els tempos de la pandèmia no es coneixen. Van apareixent mesures que afluixen el desconfinament, però d’aquí que es produeixi una certa normalitat en la vida de les persones encara dista força, sense que hi hagi ningú que sigui capaç de donar una data raonable a la fi de la malaltia.

Andorra, evidentment, tampoc se n’escapa. Aquesta voràgine general de cancel·lacions també ha fet acte de presència, i es preveu que es continuï produint. La crisi econòmica que acompanya a la sanitària també té els seus efectes. La Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern que el Principat ha d’organitzar aquesta tardor segueix programada, però des de l’Executiu ja s’estan valorant alternatives i diversos plans per si s’ha de realitzar qualsevol tipus de canvi davant els esdeveniments que s’aniran produint a causa del coronavirus. Es tracta de ser previsor i estudiar línies d’actuació enfront de qualsevol escenari que pugui succeir.   

Un que es veurà afectat són els Jocs dels Petits Estats, programats per a l’any vinent. L’actual panorama fa que sigui inviable acollir la competició. Avui hi ha una reunió en la qual si no hi ha cap sorpresa, s’ajornaran per disputar-se més endavant. Per prendre la decisió, hi ha la incertesa de concloure les obres a les instal·lacions, que ja tenien els terminis ajustats abans de l’aturada. A més, els esforços econòmics del Govern estan enfocats en l’aspecte sanitari i econòmic, a més que l’esdeveniment es faria just abans dels Jocs Olímpics.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT