PUBLICITAT

Millora dels protocols per evitar contagis

Els centres sociosanitaris han estat una font de contagis, i malauradament de morts, en bona part dels països en els quals el coronavirus ha fet acte de presència amb força. Es tracta d’instal·lacions amb persones que són un dels factors de risc més importants entre la població, provocant que la seva salut es vegi greument afectada un cop es contagien amb la malaltia. A Andorra aquesta circumstància també s’han produït, amb diversos usuaris del Cedre i Salita que han traspassat des que va iniciar-se la pandèmia.

Per aquest motiu des de l’Executiu es treballarà per establir nous protocols de seguretat a les residències, tot i que en l’actual crisi sanitària no s’han detectat mancances en aquest aspecte, tot i l’elevat nombre de casos que s’han produït durant les últimes setmanes. Els ministeris de Salut i Afers Socials inicien avui la tasca de treballar en uns nous protocols de previsió i actuació que permetin augmentar la seguretat en aquesta mena d’instal·lacions, perquè davant de qualsevol malaltia la propagació es pugui minimitzar al màxim entre els usuaris de les residències. Aquesta és una mesura més que l’Executiu desenvolupa per estar més preparats davant tota epidèmia com la que s’està vivint actualment en la majoriad’indrets del món, així com per evitar qualsevol brot.

Des del Govern s’apunta que la sort intervé en gran part en l’expansió del coronavirus i en la quantitat de contagis que puguin produir-se entre les persones. Per aquest motiu s’intenta minimitzar al màxim aquesta possibilitat de la casualística, perquè no torni a produir-se una situació com l’actual i perquè es puguin posar totes les garanties de seguretat als residents dels centres sociosanitaris del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT