PUBLICITAT

El retorn a la normalitat serà molt lent

Les autoritats sanitàries porten temps dient-ho, que tornar a viure com es feia només dos mesos enrere tardarà a tornar-se a veure. El control de la pandèmia no és encara proper, però les mesures emprades fa que es permeti certa obertura en aquestes després d’un mes de confinament i amb la majoria de negocis tancats per no propagar la malaltia. Aquesta és una situació a la qual ens haurem d’acostumar les pròximes setmanes, amb petits avanços però amb una certa normalitat que tardarà a tornar-se a viure.

La major part dels països estan desenvolupant mesures similars. L’estabilització del nombre de contagis a Andorra permet que des de la setmana passada es permetin activitats a l’aire lliure molt limitades, en un primer senyal d’obertura a les mesures excepcionals que es van portar a terme per l’elevat nombre de contagis de coronavirus. Avui es produeix un segon pas com és el permís perquè tornin a aixecar les persianes algunes botigues, de les que en primera instància no es delimitaven com a serveis essencials. Són moviments menuts que es van realitzant tenint en compte el nombre de casos positius, ja que si es tornen a disparar es tirarà enrere alguna de les obertures que es porten realitzant els últims dies.

Pròximament es desenvoluparan més moviments d’aquest tipus per anar tornant a una certa normalitat, sempre amb mesures de seguretat com portar la mascareta posada i respectant les distàncies prudencials. Però hi ha aspectes que encara queden lluny de poder ser una realitat de nou, especialment aquells que reuneixen a un nombre elevat de persones. Tornar a la normalitat és l’objectiu, però aquesta és una realitat que encara tardarà mesos a produir-se. S’ha d’anar pas a pas, sense pressa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT