PUBLICITAT

Els tests massius, una nova etapa més que important

El Govern obrirà a partir d’avui el registre per tal que els ciutadans se sotmetin a partir de la setmana que ve als tests massius per detectar si han passat el coronavirus o no. Les mostres han de permetre a Salut tenir una radiografia exacta sobre l’impacte de la Covid-19 a Andorra, ja que podria ser que alguns residents hagin passat per la malaltia però que no n’hagin notat els efectes, la qual cosa també els convertirà alhora en immunes durant un temps per desenvolupar el virus de nou. També pot ser que hi hagi gent que actualment la tingui o bé cap de les dues opcions, és a dir, que no l’hagi passat en cap moment.  

Les proves es faran dues vegades per descartar falsos positius o negatius. Un dels avantatges del Principat és que permet fer un macroestudi com aquest per veure l’impacte de la Covid-19 entre els ciutadans. Un cop més, i tal i com passa amb les mesures de desconfinament parcial, els ciutadans hauran de ser autoresponsables i participar-hi per voluntat pròpia, ja que els tests no seran obligatoris. 

De la mateixa manera que ahir la gran majoria de la població va respectar el primer dia de desconfinament parcial, els residents al Principat han d’entendre que les proves de la Covid-19 són un pas important més, com la resta que s’han fet fins ara, per anar aixecant les mesures restrictives, en cas que els resultats siguin prou òptims. 

Els primers fruits després de l’esforç de l’aïllament comencen a veure’s, però encara queda feina per davant i caldrà tenacitat i perseverança per capgirar aquesta situació que tanta angoixa genera a molts ciutadans i de la qual costarà recuperar-nos. Ara bé, com més responsables siguem més ràpid en sortirem. És una lluita col·lectiva i la de les proves massives és una altra etapa important.

PUBLICITAT
PUBLICITAT