PUBLICITAT

Responsabilitat dels ciutadans per poder sortir al carrer

El Ministeri de Salut està acabant d’ultimar el pla per permetre als ciutadans sortir al carrer durant una estona davant de l’aïllament domèstic que es viu des de fa un mes. Encara cal concretar si les sortides ja es podran fer demà o divendres, però tenint en compte que serà impossible controlar massivament els ciutadans, serà necessari més responsabilitat que mai per evitar que aquesta mesura, que ha de beneficiar tots els ciutadans, no sigui contraproduent per tirar enlaire tot l’esforç fet fins ara.

Les dades epidemiològiques cada cop van demostrant que el nombre de casos actius es redueix, malgrat que ahir es van haver de lamentar dues víctimes mortals més. La corba d’infectats ja comença a mirar cap avall i ara el que cal és que la nova fase sigui tan responsable com la primera. Es podrà sortir dos quilòmetres al voltant de casa durant una hora, i amb unes franges horàries limitades per a cada sector de la ciutadania. A més, es farà en dies alterns, en funció del número de cada habitatge. 

Per tant, cal respectar al màxim aquestes mesures per no haver després de tornar enrere i començar de nou amb un confinament més estricte. No ens podem permetre un altre cop un repic de casos per la Covid-19 després dels estralls que hem vist que ha ocasionat tant a nivell sanitari com econòmic. Això vol dir que cal evitar qualsevol temptació de picaresca i aprofitar per sortir més hores quan no toca. Aquest procés està posant a prova la maduresa que tenim com a societat, des dels més petits fins als més grans. El confinament i l’aïllament és difícil per a moltes persones i caldrà establir una xarxa d’ajut més enllà de la que hi ha actualment per tractar els danys col·laterals d’aquesta crisi, però cal un ajut entre tots i seguir amb l’esforç fet fins ara.

PUBLICITAT
PUBLICITAT