PUBLICITAT

Mesures que incidiran en l’economia de les persones

Amb el pas dels dies i les setmanes les administracions han hagut de reaccionar amb rapidesa per tractar la crisi sanitària provocada pel coronavirus, que està afectant a tot el planeta i sumant diàriament milers de morts, a més que les xifres de persones infectades continuen en augment. Però a més de l’àmbit de la salut, una altra circumstància preocupant és l’econòmica, perquè la major part de l’espai productiu de cada estat es troba completament aturat, amb les conseqüències que suposa no només per a les arques públiques, sinó també i de manera directa a les empreses i els treballadors.

A Andorra es van aprovar un primer paquet de mesures socials i econòmiques per tal de fer front a un primer impacte de la crisi, que tindrà continuïtat amb un segon tram d’accions que com succeïa amb les inicials, algunes es presenten noves respecte al marc legislatiu existent. La setmana vinent entra a tràmit parlamentari el projecte de llei per a la segona remesa de mesures excepcionals. Entre les novetats es troba la regulació de la suspensió temporal de contractes de treball i la reducció de la jornada laboral, iniciatives que tindran una incidència directa sobre els treballadors i els seus llocs de feina.

S’instaurarà que els autònoms tinguin garantida en tot moment una renda mínima per poder subsistir en cas de no tenir activitat que li reporti una entrada de diners per la seva tasca. També es procurarà establir una regulació en el preu dels lloguers i les hipoteques per les persones afectades pels ERTOs. Aquestes i la resta de mesures, presentades als agents socials i econòmics nacional, hauran de ser aprovades la setmana vinent al Consell General. En la primera ocasió hi va haver consens entre les formacions polítiques de l’arc parlamentari. En aquesta segona ocasió s’haurà de comprovar davant les tibantors que s’han començat a produir, especialment amb el PS.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT