PUBLICITAT

La subsistència del sector hoteler

Les previsions no són gens bones en l’àmbit turístic. L’economia dels països es troba en un coma induït per la paràlisi existent en el teixit productiu d’aquests, que comporta que alguns sectors es vegin greument afectats per la situació actual. I la que es presenta de cara als pròxims mesos. Un d’ells és l’hoteler, un dels més importants d’Andorra. La data perquè es produeixi una normal circulació de persones encara queda llunyana, i les perspectives no són gens bones, amb un descens molt evident en el nombre de visitants que rebrà el país. A aquesta circumstància hi va paral·lel el fet que l’economia de moltes persones quedarà tocada i que no realitzin vacances o sortides esporàdiques, a més d’haver de recuperar hores de feina durant l’estiu que també els hi ho impedirà.

La Unió Hotelera d’Andorra es mostra especialment preocupada després de les previsions que esperen de cara als pròxims mesos, amb una ocupació que com a màxim es trobarà en el 20% a l’agost, per baixar fins al cinc i mig al maig. Els establiments treballen en la seva subsistència, però davant les perspectives actuals una cinquena part des que hi ha al Principat es plantegen tancar durant l’estiu i no tornar a obrir portes fins a la propera temporada d’hivern. Per aquest motiu demanen al Govern mesures que els aportin solucions per tal de tirar endavant i sobreviure tenint el mínim de despeses.

Tot i la campanya que s’espera per atreure el turisme de proximitat, tant de Catalunya com del sud de França, les incògnites s’imposen en un panorama desconegut. El fet és preocupant, no només pels negocis, sinó també per la quantitat de persones que poden trobar-se sense feina, tenint en compte l’alt nombre de treballadors que hi ha al país en aquest sector, un dels pilars de l’economia andorrana.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT