PUBLICITAT

Enfocament cap al turisme de proximitat

Els efectes de la crisi del coronavirus es deixen veure en quasi tots els punts del planeta, amb unes conseqüències que són complicades de valorar tenint en compte que no se sap quan pot donar-se per finalitzada la pandèmia i la societat pugui tornar a l’anomenada vida normal, a fer de nou el que realitzava abans de la propagació de la Covid-19 i que els governs prenguessin mesures extraordinàries per aturar la seva expansió, amb accions que van des del confinament, a l’estat d’alarma o fins i tot al toc de queda que s’està duent a terme en alguns països.

El nombre de contagis continua en línia ascendent, però es porten a terme anàlisis i estimacions sobre quan es podria donar la pandèmia per conclosa, i els efectes que tindrà després de setmanes i mesos amb l’economia aturada. Els diversos estaments públics i privats del país valoren quin és el futur que s’ha de plantejar, especialment en un sector tan important com és el del turisme. La situació exacta que deixarà la crisi sanitària sobre l’economia és encara imprevisible, però el que queda clar és que els paradigmes que s’anaven produint els últims anys canviaran. L’enfocament va principalment cap al turisme de proximitat, el de tota la vida, el que sempre havia estat el més important, però que darrerament havia compartit espai amb els nous mercats que s’havien obert cap altres països

Precisament s’espera que els viatges, a curt termini, es vegin reduïts per la incertesa que es produeix a la població per qüestions sanitàries després del que s’haurà passat, al qual se li sumen els efectes financers sobre l’economia de les persones. L’estratègia d’Andorra és la de posar el valor la salut i la seguretat per atreure turistes, sobretot en un període que es presenta ple d’incertesa en tots els sectors productius.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT