PUBLICITAT

Seny i solidaritat entre ciutadans

El confinament està mostrant en bona part de la població el millor de les persones, seguint les mesures de les administracions competents per tractar de tallar l’expansió del coronavirus. El període amb limitacions per no sortir al carrer està sumant dies, i les perspectives és que continuarà allargant-se, fora que es pugui produir algun tipus de descens en les restriccions i que la corba epidemiològica continuï sense créixer exponencialment. Aquest és un camí que des de tots els governs s’especifica que s’ha de recórrer de manera conjunta, mostrant solidaritat entre la ciutadania davant la greu situació sanitària que s’està vivint arreu.

Per aconseguir els objectius hi ha algunes actuacions que no es troben en el mateix cistell d’allò que es demana des de les administracions. Des que va iniciar-se el confinament, s’ha pogut veure en carrers i sobretot a la muntanya, gent que hi transcorria sense respectar el plantejament de quedar-se a la seva llar i sortir-ne només per allò imprescindible. El ministre de Salut fins i tot ahir va esclatar en la roda de premsa en la qual actualitza les dades dels afectats de coronavirus, titllant a tots aquells que no respecten les mesures com a «mala gent». Per no acatar les accions imposades, i per ser candidats a propagadors de la malaltia, tant activament com passivament.

A molts se’ls hi fa pesat ja el confinament després de tants dies i de comptar amb unes rutines que no són les seves habituals. És evident que existeix la necessitat de sortir de casa i socialitzar-se, però si no es compleix amb l’establert, hi ha el perill que es produeixi un rebrot i s’hagi de tornar a començar amb totes les mesures, o fins i tot endurir-les. Per aquest motiu es demana seny per poder acabar amb aquest malson en forma de virus letal.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT