PUBLICITAT

Les afectacions econòmiques per l’absència del Cirque du Soleil

Andorra Turisme va informar ahir en un comunicat que l’espectacle previst del Cirque du Soleil durant aquest estiu es posposa fins l’any que ve. La companyia canadenca va al·legar que en les condicions actuals no compta amb els recursos humans necessaris per oferir un espectacle amb garanties. Els acròbates no tindran prou temps per entrenar les seves actuacions i, per tant, no se’n podrà garantir la seva seguretat. Segons va explicar ahir Andorra Turisme, la intenció és que l’espectacle es recondueixi l’any que ve i, per tant, Andorra comptaria amb la representació de la companyia canadenca els estius del 2021 i el 2022. 

Amb tot, és evident que l’oferta turística, ja de per si tocada a causa de la crisi del coronavirus, ha patit una nova sotragada davant d’aquest anunci, que és coherent i lògic davant de la situació que es viu internacionalment. L’afluència de visitants a l’estiu encara serà més incerta que mai i des del Govern i des d’Andorra Turisme hauran de proposar noves opcions per intentar revifar un sector, que com la resta d’activitats, en patirà també els estralls de la crisi. De fet, l’aposta pel Cirque era una mesura per intentar aguantar la caiguda de turistes òbvia que es pot produir durant l’estiu, atès que la forta demanda es produeix durant l’hivern.

Ens trobem al mes d’abril i tenint en compte que el confinament s’allargarà més setmanes, caldrà valorar el doble cop que patirà el sector turístic i del qual necessitarà temps per sortir-ne. La temporada d’hivern s’ha acabat a mitges i la de l’estiu pot ser desoladora. Caldrà veure quin marge d’actuació té el sector turístic de cara als propers mesos i si això pot permetre els hotels que han abaixat la persiana a poder-la aixecar de nou en un sector que representa prop de la quarta part del PIB del Principat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT