PUBLICITAT

Més mesures per donar estímuls a l’economia

El Govern va anunciar ahir que està treballant en un nou paquet de mesures econòmiques per fer front a la crisi de la Covid-19. El ministre de Finances i portaveu de l’Executiu, Eric Jover, va desvelar ahir en la roda de premsa que fins a 845 empreses s’han acollit al pla d’ajudes de crèdits tous per un valor de 288 milions d’euros. Això suposa una xifra superior respecte a la que ja va anunciar el mateix Govern, que ja va alertar que en funció de l’evolució de la situació, es podrien anar desbloquejant noves mesures per pal·liar els efectes d’aquesta crisi sanitària.

Per tant, hi haurà més que probablement un altre paquet de propostes al qual, en funció dels esdeveniments, se’n podrien afegir més. Malgrat estar en la tercera setmana des del confinament i l’aturada econòmica, ningú és capaç encara de preveure les dimensions reals que tindrà aquesta situació, que al Principat malauradament ja ha deixat 8 morts i que està tenint una afectació  devastadora a escala global. 

Amb tot, tant el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i el mateix Eric Jover, es van afegir a un discurs keynesià i molt similar respecte al dels dirigents europeus que, davant d’aquesta crisi, han donat via lliure als països per augmentar el seu endeutament. El Principat també ho farà, com ja va anunciar l’Executiu fa uns dies.  Andorra i la resta d’estats del món han recuperat el famós discurs del Whatever it takes (El que faci falta), de l’expresident del Banc Central Europeu, Mario Draghi, que va fer referint-se a les polítiques de l’ens per salvar l’euro en plena crisi del 2008.

«Activarem els recursos que necessitem activar», va assegurar Eric Jover, mentre el ministre de Salut deia el mateix unes hores abans, i en clau sanitària, va dir que no estalviaran en recursos econòmics i que es destinaran tots els mecanismes, tot i que això vagi en detriment d’alguns projectes ara no prioritaris. Les polítiques per no fer decaure l’economia són ara més que imprescindibles per evitar la deriva en una crisi social sense precedents.

PUBLICITAT
PUBLICITAT