PUBLICITAT

Els fons d’Andorra Telecom com a palanca de finançament

El Govern no descarta utilitzar els fons de reserva d’Andorra Telecom per a la crisi del coronavirus. L’Executiu, que haurà de dur a terme una injecció important de diners, es planteja aquesta opció que ha estat a debat en altres ocasions, com ara la de l’habitatge. El PS ha llençat aquesta idea per tal que aquesta bossa de diners de l’empresa telefònica s’utilitzi per a pagar els salaris dels treballadors, que seran uns dels principals afectats per la situació actual. Els fons de què disposa la societat parapública ha estat al centre del debat des de fa uns mesos, sobretot enaltres aspectes relacionats amb Afers Socials, com ara l’accés digne a l’habitatge.

En aquest sentit, el PS, que ahir va proposar una cèdula per contactar i informar els autònoms sobre les ajudes del Govern per fer front a la crisi de la Covid-19, demana una demostració de «corresponsabilitat» i que  es destinin fons de la reserva de la parapública.

Davant de la proposta dels socialdemòcrates, l’Executiu ara haurà de plantejar-se seriosament si és el moment idoni per fer servir aquests diners, després que es descartéssin per al fons de l’habitatge, per al qual sí que s’hi destinaran una part de la plusvàlua feta gràcies a la venda d’Avatel per 16 milions d’euros. Les propostes sobre les aportacions de les empreses parapúbliques a la societat ha estat al centre del debat en els últims mesos, sobretot a l’hora d’afrontar les despeses socials per augmentar el poder adquisitiu dels ciutadans. Sembla que per les paraules del ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, el Govern preveu seriosament fer ús d’almenys una part de la partida de 125 milions, sense concretar-ne de moment quina quantitat exacta. És probable que aquest cop sigui el moment de fer-ne ús, tot i que caldrà veure com per tal de no descapitalitzar la parapública.

PUBLICITAT
PUBLICITAT